Ni možnosti za objavo komentarja

Tečaj prve pomoči PSS / BLS

(medical first aid & emergency procedures)

Vsakdo se lahko znajde v situaciji, ko mora pomagati ponesrečencu, bodisi zaradi bolezni, delovne nesreče, prometne nesreče in podobnega. Kar navadno storimo je, da pokličemo reševalce in upamo, da bodo prispeli pravočasno. A vendar lahko storimo mnogo več!

Mednarodne organizacije prve pomoči uveljavljajo postopke prve pomoči, nekatere med njimi pa poučujejo javnost o najbolj primerni tehniki reševanja za določeno situacijo, vsaj dokler ne prispejo reševalci, ki bodo ponesrečencu nudili enako pomoč kot vi poprej; ˝temu pravimo »homogenost v verigi reševanja«. Ena izmed teh organizacij je tudi mednarodno priznana organizacija PSS. Tečaj prve pomoči je dovršen tako, da vas pripravi na stresne situacije na suhem in vodi.

Vsebina programa:
Usklajena vsebina tečaja poteka skladno z doktrino in programom strokovnega centra za prvo pomoč, vsebine tečaja so povzete po pravilih in normah PSS. Tečaj je 15 urni in zajema teorijo, praktične vaje, uporaba in rokovanje z avtomatskim defibrilatorjem. Na koncu tečaje se piše pisni preizkus preverjanja znanja.

* Moralno etična odgovornost posameznika, da pomaga in pravilno ukrepa ob nezgodi
* Skrb za lastno varnost
* Pomen klica na številko 112
* Krvavitve (oskrba hude krvavitve, odrgnin, manjših ran, uporaba obližev, povijanja in rute pestovalnice)
* Rane
* Opekline
* Zastrupitve in piki
* Nenadna nagla obolenja
* Ravnanje ob poškodbi hrbtenice
* Temeljni postopki oživljanja (položaj nezavestnega, zadušitve s tujki)
* uporaba in rokovanje z defibrilatorjem
* prva pomoč pri dekompresijski bolezni in barotravmi pljuč
Cilji
Usposobiti kandidate do take mere, da lahko ukrepajo in nudijo pomoč v primeru raznih nesreč. Po uspešno zaključenem tečaju prejme vsak tečajnik mednarodno priznano izkaznico »prve pomoči«.

CENA 120 €

KAJ VKLJUČUJE?
Cena vključuje predavanja in praktične izvedbe vaj, mednarodno potapljaško PSS Emergency procedures,, diplomo, skripto, ter pripomočke prve pomoči (KIT PSS emergency).

Comments are closed.