Ni možnosti za objavo komentarja

Začetni tečaj potapljanja – OWD

Vstopnica za podvodni svet se prične s tem tečajem, ki predstavlja osnovo rekreacijskega potapljanja. Je ena izmed najpopularnejših oblik podvodnih aktivnosti za vse, ki se odločajo za ta čudoviti šport.

Z njim dobite osnove za amaterski oziroma rekreacijski potop in predstavlja prvo stopničko na poti do potapljača.

Kako tečaj poteka?

Predavanja (teorija) poteka 4 do 6 dni v popoldanski oz. večernih urah, nato pa še sledi praktični del (vaje na bazenu 2 do 3×). Nato sledijo vikend izpitni potopi na morju.

Na tečaju se tečajniki seznanijo s teorijo potapljanja. (Arhimedov zakon – plovnost, pritisk in učinek pritiska na telo, potapljaška oprema, dihanje pod vodo, obtežitev, poraba, zasilni sistemi dihanja, meje kisika, delni tlak, topnost plinov v tekočinah, komuniciranje pod vodo, planiranje potopov, dušikova omama, dekompresijska bolezen, tabele potapljanja, podvodno okolje, zdravstveno stanje in fizična forma, potapljamo se varno…). Vsa predavanja temeljijo na DVDjih v slovenskem jeziku. Tako se lažje pripravimo na praktičen del tečaja oz. izpita, ki poteka na morju. Za pridobitev licence OWD je potrebno uspešno opraviti tudi teoretični preizkus znanja. Po uspešno opravljen tečaju se lahko samostojno (v paru) potapljamo do globine 18m po celem svetu.

Zahteve tečaja

  • Minimalna starost za tečaj Junior Open Water diver je 12 let
  • Minimalna starost za tečaj Open Water diver je 15 let
  • Predvidene učne teoretične ure: 12 ur
  • Predvidene praktične ure v vodi: najmanj 10 ur oz. minimalno 4 potopi v odprti vodi

CENA

300 € (člani kluba)
350€ (ostali)

KAJ VKLJUČUJE?

Cena vključuje predavanja – teorijo, delo z inštruktorji in asistenti, uporaba celotne potapljaške opreme, vstope na bazen, kompletno učno gradivo, potrebno za tečaj glede na izbrano potapljaško šolo (t.j. knjigo v slo jeziku + DVD oz. USB ključek s teorijo v slovenskem jeziku, knjižico za beleženje potopov, potapljaške tablice, nalepko, pisalo, darilo šole in potapljaškega društva).

Tečajniki si sami plačajo polnjenje in usluge potapljaškega centra.

Po uspešno opravljenem tečaju prejme vsak tečajnik mednarodno potapljaško izkaznico s katero se lahko potapljate po vsem svetu + diplomo.

Najpogostejša vprašanja:

KAKO DOLGO POTEKA TEČAJ?
Če s tečajem pričnemo v Sloveniji ga lahko opravimo v 7 dneh, vendar tečaj poteka vsak dan in je zelo intenziven. Najprijetnejši in sproščajoč je tečaj, katerega opravimo v 14 ali 21 dneh. Tečaj se lahko opravi tudi v kompletu na morju, vendar tedaj potrebujemo minimalno 5 dni.

KAJ POTREBUJEM NA TEČAJU?
Dobro voljo, dobro fizično pripravljenost ter brisačo in kopalke, zelo zaželena je tudi ABC oprema (maska, dihalka in plavuti)

KAJ VSE JE ZAJETO V CENO TEČAJA?
Cena vključuje predavanja – teorijo, delo z inštruktorji in asistenti, uporaba celotne potapljaške opreme, vstope na bazen, kompletno učno gradivo potrebno za tečaj glede na izbrano potapljaško šolo (t.j. knjigo v slo jeziku + DVD oz. USB ključek s teorijo v slovenskem jeziku, knjižico za beleženje potopov, potapljaške tablice, nalepko, pisalo, darilo šole in potapljaškega društva).

KJE VSE SE LAHKO POTAPLJAM PO USPEŠNO OPRAVLJENEM TEČAJU?
V rekah, jezerih in vseh morjih do globine 18m.

OPOMBE

ANDI OPEN WATER DIVER ponuja možnost razširitve tečaja do globine 30m. Tečaj vključuje  uporabo neodvisnega dihalnega vira (RBS – Redundant Breathing System). Začetni potapljaški tečaj ANDI vas pripravi na potope z zrakom do globine 18 m, z dodatnimi potopi v sklopu tečaja pa lahko razširite to licenco na potapljanje z zrakom do globine 30 m. Za več informacij se obrnite na svojega inštruktorja.

Comments are closed.