Ni možnosti za objavo komentarja

Nadaljevalni tečaj – AOWD

Cilj tečaja je pridobiti dodatno znanje o potapljanju in varen potop do 30 metrov. Znanje, ki ga pridobite na OWD tečaju lahko nadgradite s tečajem Advanced Open water diver, kjer se potapljač sreča z novimi izzivi in pridobi prepotrebne izkušnje v podvodnem svetu.
Tečaj se prične s teorijo, praktični del pa poteka na morju, kandidati opravijo 5 potopov in sicer: obvezni potopi: navigacijski potop – naučijo se tehnik navigacije in globinski potop, ter izbirni potopi (katere določi inštruktor po dogovoru) in sicer; naravoslovni potop, nitrox-s potop, dvigovanje bremen, potapljanje s tokom, nočni potop, več-nivojski potop…itd. Za pridobitev licence AOWD je potrebno uspešno opraviti tudi teoretični preizkus znanja.

Zahteve tečaja:

  • Minimalna starost za tečaj Advanced Open Water diver je 15 let
  • Predvidene učne teoretične ure: 6 ur (vključuje samostojen študij)
  • Predvidene praktične ure v vodi:najmanj 5 potopov
  • Po uspešno opravljen tečaju je potapljač usposobljen za potapljanje do max. globine 30 m.

CENA
300 € (člani kluba)
350 € (ostali)

KAJ VKLJUČUJE?

Cena vključuje predavanja – teorijo, delo z inštruktorji in asistenti, uporaba celotne potapljaške opreme, vstope na bazen, kompletno učno gradivo potrebno za tečaj glede na izbrano potapljaško šolo (t.j. knjigo v slo jeziku + DVD oz. USB ključek s teorijo v slovenskem jeziku, knjižico za beleženje potopov, potapljaške tablice, nalepko, pisalo, darilo šole in potapljaškega društva).

Tečajniki si sami plačajo polnjenje in usluge potapljaškega centra.

Po uspešno opravljenem tečaju prejme vsak tečajnik mednarodno potapljaško izkaznico AOWD s katero se lahko potapljate po vsem svetu do globine 30m + diplomo.

OPOMBE

V sklopu tečaja ANDI AOWD je možnost opravljanja tečaja CSU (complet safe air user). Tečaj zajema  mininalno 6 potopov, od tega so trije potopi obvezni (1.potapljanje s SafeAirom (LSU), 2.Navigacija, 3. Potapljanje na večjih globinah – globinsko potapljane), dva potopa pa se izbereta po izbiri skupine. Kandidati se lahko po uspešno zaključenem tečaju potapljajo do globine 40m.

Najpogostejša vprašanja:

POGOJ ZA PRISTOP NA TEČAJ AOWD?
Pogoj za pristop na tečaj AOWD je uspešno opravljen tečaj OWD in nekaj potapljaških izkušenj.

ZAKAJ BI SE UDELEŽIL NADALJEVALNEGA TEČAJA POTAPLJANJA?
Zaradi prepotrebnih izkušenj in nadzorovanega pridobivanja novih znanj s pomočjo inštruktorja. Kot potapljač AOWD se boš lahko potapljal po celem svetu v paru do globine 30m.

KAJ POTREBUJEM NA TEČAJU?
Brisačo, kopalke, masko, dihalko, plavuti, izkaznico OWD in Log book za beleženje potopov.

Comments are closed.