Ni možnosti za objavo komentarja

Rescue diver – potapljač reševalec

Je reševalni tečaj, kjer se naučite še bolj varnega potapljanja, samoreševanja, pomoči sopotapljaču in reševanja izpod vode in na površini. Tečaj specializacije dajanja pomoči in reševanja je namenjen naprednim potapljačem, ki želijo povečati svojo varnost in varnost svojih sopotapljačev pri aktivnostih potapljanja. Izkaznica Scuba Rescue Diver je pogoj za izkušenega potapljača in za pristop na profesionalne tečaje PSS. Zaradi tega tečaj velja za doseganje nivoja profesionalcev PSS, čeprav je to v resnici specializacija za vse neprofesionalne potapljače.

Priporočamo ga tistim, ki želijo nadgraditi svoje znanje, napredovati, ter začeti z vodenjem ostalih potapljačev pod vodo. Na tem tečaju se boste naučili veščin pomoči sopotapljaču (osnove podvodnega iskanja, tehnike vlečenja utrujenega potapljača, obvladovanje paničnega potapljača nad in pod vodo, pomoč iz obale ali čolna,…). Naučili se boste nuditi umetno dihanje na površini, nudenja prve pomoči ponesrečenemu potapljaču na kopnem, samoreševanje in stres, organizacija reševanja, problemi pod vodo, postopki v primeru pogrešanega potapljača, scenarij potapljaške nesreče, umetno dihanje v vodi, dvig nezavestnega potapljača,… Tečaj je zabaven in istočasno poučen.
Glavni namen tečaja

Na koncu tečaja mora biti tečajnik sposoben priskočiti na pomoč potapljačem, ki so v težavah, znotraj določenih omejitev za rekreativno potapljanje do 30 metrov (100 feet) globine in podobnih okoljskih pogojih, kot jih je spoznal pri strokovnem usposabljanju.

Zahteve tečaja

Izkaznica AOWD + znanje, ki je primerno za nivo Advanced Open Water Diver
Izkaznica First Aid (prve pomoči) in kardiopulmunarnega oživljanja ali ekvivalentno·

Predvidene učne teoretične ure: 10 ur (vključuje samostojen študij)
Predvidene praktične ure v vodi: najmanj 5 ur
Lastna potapljaška oprema

CENA
200 € (člani kluba)
210 € (ostali)

KAJ VKLJUČUJE?

Cena vključuje PSS KIT RESCUE DIVER (mednarodno potapljaško izkaznico RESCUE diver, diplomo, skripto, našitek, nalepko pss, nalepko za avto, pisalo, blok za pisanje), predavanja in praktično delo na morju.

Tečajniki si sami plačajo polnjenje in usluge potapljaškega centra.

Comments are closed.