Ni možnosti za objavo komentarja

Scuba inštruktor

Opomba: Vsi inštruktorski tečaji se razpišejo v sodelovanju s PSS ADRIA.

Tečaj Scuba Instructor (Inštruktor) skladno z Evropskimi standardi EN 14413-2 ter ISO 24802-2 vsebuje didaktično 2. stopnjo za profesionalce, ki že imajo kvalifikacijo dive master oz. pomočnik inštruktorja (Assistant Instructor).

To je torej korak, ki ga potapljač lahko doseže za zaključek svoje učne poti. Scuba Instructor PSS lahko uči vse tečaje, ki imajo oznako »Recreational« z izjemo tečaja Assistant Instructor. Za nekatere tečaje je potrebna tudi dodatna specifična kvalifikacija (na primer specializacija). Tako, kot za vsak drugi profesionalni razred, je potrebno tudi kvalifikacijo Inštruktor PSS potrditi vsako leto na novo.

 

Vsi inštruktorji PSS se lahko usposabljajo tudi za Techincal Instructor ali za Emergency Procedures Instructor. Za Free Diving Instructor ni potrebno, da ima nekdo opravljen izpit za potapljanje z avtonomno potapljaško opremo. Na ta tečaj lahko pristopijo tudi tisti, ki niso Scuba potapljači. Struktura tečaja in kriteriji ocenjevanja? Med lekcijami teorije se morajo kandidati naučiti in vedeti, kako se izvajajo osnovne učne metode, pravila, postopke in poznati filozofijo PSS. Med lekcijami v zaprtih vodah se kandidati seznanijo z tehnikami učenja v vodi in prikažejo lastne sposobnosti v vodi. Med lekcijami v odprtih vodah morajo kandidati praktično izvesti vse tehnike učenja in pokazati sposobnost vodenja tečajnikov. Končna ocena je zaupana Course Directorju ob sodelovanju Inštruktor Trainerja, ki je vodil tečaj in soglasnemu mnenju. Ocenjevanje temelji na končni pripravljenosti kandidata v teoretičnem delu, veščin v vodi in splošnega znanja. Če kandidat vseh delov ocenjevanja ne opravi uspešno ne more pridobiti kvalifikacije za inštruktorja in mora ponavljati samo tisti del, ki ga ni uspešno opravil.

CENA
1000 € (člani kluba) (kandidat posebej plača stroške vpisa v PSS)

Scuba Instructor PSS lahko uči vse tečaje, ki imajo oznako »Recreational« z izjemo tečaja Assistant Instructor. Za nekatere tečaje je potrebna tudi dodatna specifična kvalifikacija (na primer specializacija).

Comments are closed.