Potapljaški tabor Šolta

Podrobnosti o dogodku

 • nedelja | junij 27, 2021 to nedelja | julij 4, 2021

Vračamo se na čudovito Šolto, kjer smo se zmeraj imeli nepozabno.

Otok Šolta se nahaja pred dalmatinsko prestolnico Splitom.  Šolta je manjši otoček v srednji Dalmaciji, ki s svojimi skritimi plažami, tradicionalno kulturo in domačimi specialitetami očara vse turiste, naveličane masovnega turizma.

Šolta je kljub neposredni bližini Splita, uspela ohraniti pristno vzdušje  dalmatinskega vsakdana. Na tem otoku najbolj uživajo tisti, ki še vedno  kupujejo sveže ribe  pri lokalnih ribičih,  se kopajo  v skritih zalivih, raziskujejo planjave, kjer se bohotijo stare oljke. Čeprav gre za enega manjših otokov v okolici, ima Šolta slabih 80 kilometrov obale, torej skoraj dvakrat več kot celotna Slovenija, na otoku pa je 8 večjih naselij. Severna obala Šolte (tista, ki jo vidimo iz Splita) je precej položna, poraščena z grmovji in borovci, južna stran Šolte pa je v nasprotju izrazito strma in kamnita, ponuja razgled na odprto morje, v daljavi pa se vidijo tudi obrisi otoka Hvara in Visa. Razen manjših zaselkov je južna stran praktično neposeljena in zaradi tega predstavlja poseben izziv vsem avanturistom, iskalcem divjih plaž in potapljačem.

KDAJ ?

27.JUNIJ (nedelja) – 4. julij  (nedelja) 2021.

BIVANJE ?

Spanje je organizirano v apartmajih, ki se nahajajo nad Diving Centrom, ki se nahaja  v vasici Stomorska.

Večina apartmajev ima pogled na morje in pomol, kjer se vkrcamo na naš potapljaški čoln.  V apartmajih je mogoče kuhat, v primeru interesa se lahko pripravi organiziran zajtrk ali večerja. Apartmaji so primerni tudi za mlade družine, prav tako so dovoljeni hišni ljubljenčki (psi).

Vsi app in sobe imajo novo invertersko klimo, obnovljene kuhinje in nekaj jih ima obnovljene kopalnice. V vseh apartmajih je posteljnina in brisače.

POTAPLJANJE ?

Potapljali se bomo s potapljaškim centrom LEOMAR, ki se nahaja v sklopu hiše, v kateri bomo bivali. Center je opremljen z ogrevanim prostorom,ki je namenjen shranjevanju potapljaške opreme.  Potopi bodo organizirani na stene južnega dela Šolte, Brača in na Paklene otoke. V planu je obisk Vodnjaka Kampanela v arhipelagu Paklenih otokov, na Braču Lučica in podobne atraktivne lokacije, ki se ponašajo s krasnim ambientom in zanimivimi stenami.

Potopi bodo večina iz ladje, obenem se bodo opravljali izpitni potopi za napredne tečaje, potop je možno naredit tudi izpred centra.

Na razpolago za potapljanje je “Berta” 11m izpodrivna barka, ki sprejme 12 potapljačev in dva hitrejša gliserja, ki sprejmeta do 6 potapljačev.

Vsak večer se bomo sproti dogovorili za potapljaške lokacije, ozirajoč se na vremnske pogje, pripravili bomo skupine primerne za začetnike začetniki in bolj izkušene potapljače.

CENA ?

350 €  –  v paket je vključenih 10 potopov in 7 nočitev

290 € –  v paket je vključenih 7 potopov in 7 nočitev

30 € – samostojni potop

V ceno paketov je vključen najem apartmajev z vso pripadajočo opremo, prevoz na potope, polnjenje jeklenk z zrakom, vodenje potopov,  turistična taksa, posteljnina,  FREE WiFi.

Opomba: ladja zjutraj izpluje in dela 2 potopa v enem izplutju (se ne vrača po prvem potopu). 

Prijava je veljavna samo s plačilom akontacije 100€/oseba. Akontacijo lahko poravnaš osebno pri predstavniku društva ali z nakazilom na transakcijski račun društva  SI56 6100 0000 3164 681, namen plačila »potapljanje Šolta«.

Podatki: Potapljaško društvo NITRO DIVING / Železnikova 22a, SI – 2000 Maribor

TRR: SI56 6100 0000 3164 681

 

NOVOSTI oz. KAJ SE JE SPREMENILO?
• Čiščenje apartmaja 50€, v kolikor se app. ne pospravi za sabo.
Osnovno čiščenje apartmaja pomeni, da uporabnik osnovno očisti apartma po uporabi (odnese smeti, pomije posodo,…). Po pregledu apartmaju in ugotovitvi, da je bilo osnovno čiščenje opravljeno se ga ne zaračunava.
• Novost je posodobljen potapljaški čoln »Berta«. Po novem je zaprta s ponjavo in opremljena z razsvetljavo, ki omogoča ugodnejše potapljanje med slabim vremenom in nočnimi potopi.

OSTALE INFO ?

 • Število mest je omejeno,
 • Cene veljajo samo za člane, možnost včlanitve (o.p. – letna članarina 50€),
 • Spanje za nepotapljače 140€ / 7 dni,
 • Apartmaji so 4 in 2 posteljni (vključujoč kuhinja, kopalnica, klima, balkon)
 • Izposoja kompletne opreme bo na voljo za 50€ za vse dni tabora,
 • Hrana in pijača v lastni režiji,
 • Prijava je veljavna s plačilom akontacije 100€ ,
 • Prijave do 1. junija oz. zapolnitve mest,
 • Večerja po vnaprejšnjem dogovoru v DC 15€,
 • Free wi-fi ,
 • otroci do 4 let brezplačno in otroci do 12 let 50% popusta.

Možnost polnjenja EAN, Tx – potrebno napovedati vnaprej!

 KAKO DO ŠOLTE ?

 Otok Šolta se nahaja direktno nasproti Splita  ter zahodno od Brača (9 navtičnih milj, na otok nas trajekt pripelje v 50 min). Ima dobre trajektne povezave, v poletni sezoni pa plujejo trajekti na relaciji Split – Rogač (Šolta) kar 6x dnevno.

POTAPLJAŠKO DRUŠTVO NITRO DIVING

t:   041 / 767 – 116

m:  info@nitrodiving.com

w:  www.nitrodiving.com