Potapljaški tabor na Šolti

Podrobnosti o dogodku

 • sobota | junij 22, 2019 to sobota | junij 29, 2019

Po nekajletnem premoru se vračamo na čudovito Šolto. Tokrat v malce bolj “poletnem” času, kar bo zagotovo prispevalo k lepšemu vremenu kot nazadnje.

Za potapljaški tabor pred glavno poletno sezono smo izbrali dalmatinski biser »otok Šolta«.  Otok Šolta se nahaja pred dalmatinsko prestolnico Splitom.  Šolta je manjši otoček v srednji Dalmaciji, ki s svojimi skritimi plažami, tradicionalno kulturo in domačimi specialitetami očara vse turiste, naveličane masovnega turizma.

Šolta je kljub neposredni bližini Splita, uspela ohraniti pristno vzdušje  dalmatinskega vsakdana. Na tem otoku najbolj uživajo tisti, ki še vedno  kupujejo sveže ribe  pri lokalnih ribičih,  se kopajo  v skritih zalivih, raziskujejo planjave, kjer se bohotijo stare oljke. Čeprav gre za enega manjših otokov v okolici, ima Šolta slabih 80 kilometrov obale, torej skoraj dvakrat več kot celotna Slovenija, na otoku pa je 8 večjih naselij. Severna obala Šolte (tista, ki jo vidimo iz Splita) je precej položna, poraščena z grmovji in borovci, južna stran Šolte pa je v nasprotju izrazito strma in kamnita, ponuja razgled na odprto morje, v daljavi pa se vidijo tudi obrisi otoka Hvara in Visa. Razen manjših zaselkov je južna stran praktično neposeljena in zaradi tega predstavlja poseben izziv vsem avanturistom, iskalcem divjih plaž in potapljačem.

KDAJ ?

 1. JUNIJ (sobota) – 29. JUNIJ  (sobota) 2019

BIVANJE ?

Spanje je organizirano v apartmajih, ki se nahajajo nad Diving Centrom, ki se nahaja  v vasici Stomorska.

Večina apartmajev ima pogled na morje in pomol, kjer se vkrcamo na naš potapljaški čoln.  V apartmajih je mogoče kuhat, v primeru interesa se lahko pripravi organiziran zajtrk ali večerja. Apartmaji so primerni tudi za mlade družine, prav tako so dovoljeni hišni ljubljenčki (psi).

Vsi app in sobe imajo novo invertersko klimo, obnovljene kuhinje in nekaj jih ima obnovljene kopalnice. V vseh apartmajih je posteljnina in brisače.

POTAPLJANJE ?

Potapljali se bomo s potapljaškim centrom LEOMAR, ki se nahaja v sklopu hiše, v kateri bomo bivali. Center je opremljen z ogrevanim prostorom,ki je namenjen shranjevanju potapljaške opreme.  Potopi bodo organizirani na stene južnega dela Šolte, Brača in na Paklene otoke. V planu je obisk Vodnjaka Kampanela v arhipelagu Paklenih otokov, na Braču Lučica in podobne atraktivne lokacije, ki se ponašajo s krasnim ambientom in zanimivimi stenami.

Potopi bodo večina iz ladje, obenem se bodo opravljali izpitni potopi za napredne tečaje, potop je možno naredit tudi izpred centra.

Na razpolago za potapljanje je “Berta” 11m izpodrivna barka, ki sprejme 12 potapljačev in dva hitrejša gliserja, ki sprejmeta do 6 potapljačev.

Vsak večer se bomo sproti dogovorili za potapljaške lokacije, ozirajoč se na vremnske pogje, pripravili bomo skupine primerne za začetnike začetniki in bolj izkušene potapljače.

CENA ?

340 €  –  v paket je vključenih 10 potopov in 7 nočitev

280 € –  v paket je vključenih 7 potopov in 7 nočitev

V ceno paketov je vključen najem apartmajev z vso pripadajočo opremo, prevoz na potope, polnjenje jeklenk z zrakom, vodenje potopov. V ceno paketa je vključeno spanje, turistična taksa, posteljnina, brisače, FREE WiFi, prevoz na lokacijo s čolnom in polnjenje jeklenk.

 

Opomba: ladja zjutraj izpluje in dela 2 potopa v enem izplutju (se ne vrača po prvem potopu). 

Prijava je veljavna samo s plačilom akontacije 100€/oseba. Akontacijo lahko poravnaš osebno pri predstavniku društva ali z nakazilom na transakcijski račun društva  SI56 6100 0000 3164 681, namen plačila »potapljanje Šolta«.

Podatki: Potapljaško društvo NITRO DIVING / Železnikova 22a, SI – 2000 Maribor

TRR: SI56 6100 0000 3164 681

 

OSTALE INFO ?

 • Število mest je omejeno,
 • Cene veljajo samo za člane, možnost včlanitve (o.p. – letna članarina 25€),
 • Spanje za nepotapljače 140€ / 7 dni,
 • Apartmaji so 4 in 2 posteljni (vključujoč kuhinja, kopalnica, klima, balkon)
 • Izposoja kompletne opreme bo na voljo za 50€ za vse dni tabora,
 • Hrana in pijača v lastni režiji,
 • Prijava je veljavna s plačilom akontacije 100€ ,
 • Prijave do 1. junija oz. zapolnitve mest,
 • Večerja po vnaprejšnjem dogovoru v DC 15€,
 • Free wi-fi ,
 • Možnost polnjenja EAN, Tx – potrebno napovedati vnaprej!
 • otroci do 4 let brezplačno in otroci do 12 let 50% popusta.

ZADNJI VEČER BO ORGANIZIRAN BREZPLAČNI PIKNIK ZA VSE UDELEŽENCE.

 KAKO DO ŠOLTE ?

 Otok Šolta se nahaja direktno nasproti Splita  ter zahodno od Brača (9 navtičnih milj, na otok nas trajekt pripelje v 50 min). Ima dobre trajektne povezave, v poletni sezoni pa plujejo trajekti na relaciji Split – Rogač (Šolta) kar 6x dnevno.

POTAPLJAŠKO DRUŠTVO NITRO DIVING

t:   041 / 767 – 116

m:  info@nitrodiving.com

w:  www.nitrodiving.com