Potapljaška avantura Šrilanka

Podrobnosti o dogodku

  • petek | november 17, 2017 to sreda | november 29, 2017
  • +38631388609
  • 15Št. udeležencev
  • 3Staff members

Tokrat bomo Nitrovci odkrivali lepote azijskega bisera Šrilanke.

Šrilanka, nekoč poimenovana Cejlon, je otoška država, ki leži v Indijskem oceanu, vzhodno od Indije.

PROGRAM

 1.DAN KOLOMBO

 Zbor na letališču,sledi let v Kolombo. Po prihodu se namestimo v hotel, po želji si lahko ogledamo nekaj znamenitosti, večerja.

  1. – 6. DAN (potopi ) Hikkaduwa-Gale

Zjutraj pot proti obmorskemu mestecu Gale, kjer kot skozi časovni stroj vstopimo v kolonialne čase v enem izmed najlepših mestec ob Indijskem oceanu. Hikkaduwa mestece,naša odskočna deska za prve potope velja za odlično lokacijo opazovanja želv, wreckov, podvodnih grebenov, jam,…  Predvidenih je 10 potopov.

  1. – 9. DAN (potopi ) MIRISSA

Ribiško mestece leži na južnem delu otoka,slovi po sproščujočem ambientu, kristalno čisti vodi, z neskončnimi peščenimi plažami kot nalašč za poležavanje. Seveda ne manjka dobre hrane in pijače. Slovi kot eno boljših mest za opazovanje kitov in delfinov ravno v zimskem času. Predvidenih je 5 potopov po dogovorjenem urniku

 

  1. DAN OGLEDI

Po zajtrku pot bomo nadaljevali proti mestu Kandy. Na poti si bomo ogledali plantažo čaja, ki leži na nadmorski višini skoraj 2000 metrov. Ogledali si bomo tovarno čaja, kjer si boste lahkočaj tudi kupili in ga poizkusili. Dnevne oglede bomo nadaljevali v botaničnem vrtu Peradenia z več kot 600-letno zgodovino.

 

  1. DAN KANDY

 Dan bomo začeli z obiskom templja Budin zob, ki ga bomo obiskali v času, ko se v njem odvija obred daritve. Po obisku templja si bomo ogledali tržnico. Kandy je ena najbolj priljubljenih točk, ki jo obiščejo turisti. Kandy je bil zadnja prestolnica pred prihodom Angležev na Šrilanko. Dan bomo zaključili z ogledom tradicionalnega plesa.

  1. DAN KOLOMBO IN ODHOD DOMOV

Zajtrk in prosto do odhoda v Kolombo. Krajši ogled mestnih znamenitosti: obalni predel Fort, rezidenčna četrt Cinnamon Gardens, mestna hiša, vladna palača, budistični in hindujski templji in obalna promenada Galle Face Green. Večerja v restavraciji pred odhodom in nočni polet proti Evropi.

HIKKADUWA

Hikkaduwa je ena najboljših lokacij za potapljanje na jugozahodu Šrilanke. House reef predstavlja prvo zaščiteno morsko območje na Šrilanki in zelo blizu se nahaja kar nekaj lahko dostopnih wreckov. Velja za zatočišče potopljenih ladij in želv. Lokacije okoli Hikkaduwe ponujajo grebene, podvodne jame in skale, ki so dom mnogim živalskim in rastlinskim vrstam. Planiranih je 10 potopov.

MIRISSA (Weligama)

Oddaljena nekaj ur od glavnega mesta se Weligama nahaja na robu peščenega zaliva. Območje je znano po barvitem podvodnem življenju, nekateri srečni potapljači uspejo videti modre kite, kitovce in mante. Glavna sezona za kite je zima, zato tudi mi upamo na nekaj sreče. Planiranih je 6 potopov.

Več informacij….Šrilanka 2017 – ZA OBJAVO

Za podrobnosti pišite na info@nitrodiving.com.